Jackie Sleper
KUNSTWERK GEMAAKT NAAR AANLEIDING VAN
60 JARIG BESTAAN VAN NIJNTJE
Geplaatst op woensdag 22 april 2015
nijntje nijntje nijntje
nijntje nijntje nijntje
nijntje nijntje nijntje
nijntje nijntje nijntje
nijntje nijntje nijntje
nijntje nijntje nijntje

In 2015 wordt Nijntje 60 jaar. Om de 60-jarige verjaardag van Nijntje te vieren is zestig kunstenaars gevraagd om een 1.80 meter hoog beeld van het iconische getekende figuurtje te bewerken. Jackie Sleper heeft haar "prachtige liefde" gemaakt.
De 60 kunstenaars uit Nederland en Japan zijn gevraagd om het konijntje in een nieuw jasje te steken.

Nijntje art parade

De beelden uit de Nijntje art parade worden vanaf 1 mei tot eind september tentoongesteld op verschillende locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Valkenburg aan de Geul, zoals op het Museumplein, in de Hortus Botanicus, in het Conservatorium Hotel, Stedelijk Museum en op het Domplein in Utrecht. De art parade is grotendeels vrij toegankelijk, omdat de beelden vooral in openbare ruimtes staan. Jackie's Nijntje "Mijn prachtige liefde" is te bezichtigen in het Conservatorium hotel te Amsterdam.

Na afloop van de parade zal er in oktober 2015 een veiling plaatsvinden in het Rijksmuseum waarin de beelden geveild zullen worden waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderwijsprojecten van UNICEF.

Mijn prachtige liefde

Jackie Sleper's Nijntje heet "Mijn prachtige liefde" en deze titel staat ook in het Japans op de achterkant van het beeld. 'In de jaren tachtig woonde ik in Utrecht op de Kromme Nieuwegracht. Elke ochtend zag ik daar een man met een snor op de fiets, rijdend naar zijn atelier tegenover mijn huis. 'Goedemorgen meneer Snor,' zei ik altijd tegen hem. Later zei hij lachend: 'Ik heet Dick.' Ik zat in die periode op de kunstacademie en onder zijn atelier was een drukkerij waar ik gratis papier ophaalde. Hij kwam altijd even kijken en gedag zeggen. Het is voor mij echt een voorrecht om aan hem een ode te brengen en waardering te geven voor zijn oeuvre en zijn Nijntje.'

Kijk hier voor Jackie Sleper's en de andere 59 Nijntjes.

Alle informatie over de feestelijkheden rond het 60 jarig bestaan van NYNTJE vindt U op de website van de NYNTJE parade, klik hier

Book miffy art parade

Het boek van de Nijntje art parade, met prachtige fotografie van alle beelden en achtergrondverhalen van alle kunstenaars vindt U op deze website. Klik op de afbeelding hieronder om naar de webshop te gaan.

nijntje

Replica miffy art parade

Daarnaast zijn replica's in verschillende maten verkrijgbaar. Binnenkort is hierbij ook mijn Nijntje verkrijgbaar. Klik op de afbeelding hieronder om naar de webshop te gaan.

nijntje_replica