Jackie Sleper
DULCE Y AMARGO Ode aan het Mexicaanse volk

Jackie Sleper at artfair MarbArt, Palacio de Ferias y Congresos (Marbella, September 2006)DULCE Y AMARGO

Ode aan het Mexicaanse volk

Twee menshoge piramides van citroenen, een levensgroot paard, een gouden engel: ze vormen maar een klein onderdeel van Jackie Slepers indrukwekkende aan Mexico gewijde expositie Dulce y Amargo (Zoet en Bitter).
Op uitnodiging van de Mexicaanse curator en kunstcriticus Matty Roca heeft Sleper haar visie op Mexico verbeeld in 23 objecten en schilderijen.
Gedurende twee jaar werden deze in acht verschillende musea in Mexico tentoongesteld. Pers en publiek waren vol lof, met name vanwege de manier waarop Sleper, als Nederlands kunstenaar, de onderliggende gevoelens van het Mexicaanse volk heeft weten uit te drukken.
Kunstcriticus en curator Wim van der Beek schreef na het zien van Dulce y Amargo: ‘De oorspronkelijke beeldtaal die Jackie Sleper het afgelopen decennium ontwikkelde, biedt haar de mogelijkheid om met een fluwelen hamer aan te beuken tegen toestanden die haar gevoel voor rechtvaardigheid en menselijkheid tarten. Ze verpakt haar verontwaardiging in feeërieke schoonheid, relativerende humor, oogstrelende metaforen, exotische kleuren en grimmige sprookjes.’

 

 

Van 11 april tot 16 mei is Dulce y Amargo te zien in Galerie Christian Ouwens (voorheen Galerie Animaux), Van Vollenhovenstraat 15, Westelijk Handelsterrein, Pakhuis 35/36, Rotterdam. De opening zal worden verricht om 15.00 uur door Matty Roca en Wim van der Beek.