Jackie Sleper
Soil - Maati tentoonstelling
Soil-Maati
TENTOONSTELLING
Datum: zondag 7 oktober 2012 - 14.00 uur

SOIL is een culturele samenwerking tussen Jackie Sleper (Nederland) en Jivya Soma Mashe (India), twee beeldend kunstenaars die vanuit hun verschillende achtergrond elkaars wereld verkennen.

Sleper, in 2007 eersteprijswinnaar van de Biennale Internazionale dell' Arte Contemporanea di Firenze, in de categorie Sculptures and Installations, maakte een aantal uitgebreide studiereizen door India. Deze dienden als bron voor haar nieuwste op dit land geïnspireerde werken.
Warli-kunstenaar Mashe is winnaar van onder andere de Prins Claus Prijs 2009 en de Padma Shri 2011, een van Indiaas belangrijkste prijzen. Voor zijn werk gebruikt hij uitsluitend organische materialen.

SOIL (aarde) gaat over de levenscyclus: geboorte-leven-dood-wedergeboorte. Vanuit de aarde komen alle verandering en vernieuwing. Een universeel gegeven. De flora, fauna en de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet, ooit zo liefdevol gekoesterd door voorgaande samenlevingen, culturen en religies, worden steeds meer vernietigd en uitgeput door hebzucht en nonchalance. Een thema dat de twee kunstenaars sterk met elkaar verbindt.

Drs. Ben Meulenbeld, aan het Tropenmuseum Amsterdam verbonden als curator en conservator Cultuur en Geschiedenis van Zuid-Azië, zal op 7 oktober 2012 om 14.00 uur de tentoonstelling SOIL openen.

SOIL wordt gesponsord door het Prins Claus Fonds.

Het project is geïnitieerd door de Indiase kunsthistoricus en curator Sushma K. Bahl en Jackie Sleper. SOIL is opgezet als een unieke dubbeltentoonstelling met lezingen, presentaties en workshops door de twee kunstenaars en Sushma K. Bahl. Dit alles maakt SOIL tot een interactieve beleving, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

In 2013 zal de tentoonstelling te zien zijn in de National Gallery of Modern Art en het Indira Gandhi National Centre for the Arts, beide in New Delhi.

Locatie: Atelier Jackie Sleper
Adres: Schalkwijkstraat 4,
3512 KS Utrecht
0031 302322820 (atelier)
0031 622866486 (assistent Jackie Sleper)