Selecteer een pagina

Terwijl de voorbereidingen voor de India-tentoonstelling SOIL-Maati nog volop aan de gang zijn – in september vliegen we naar New Delhi om de puntjes op de i te zetten – heeft zich tussentijds een nieuw project aangediend. Ien van Wierst, initiator van het Palmyra Sculpture, had mijn fontein Ode aan Gaudí gezien en wilde deze graag deel laten uitmaken van de expositie Women and Water. Ik was hier zeer enthousiast over en vond het erg spannend om erheen te gaan.

Inmiddels ben ik twee keer op Mallorca geweest om haar te bezoeken. Het eerste ‘verkennende’ bezoek samen met mijn man JanJacob en kinderen Jordh en Genepi was al meteen zeer aangenaam. Het klikte enorm met Ien, evenals met de kunstenaars met wie zij samenwerkt, zoals vader en dochter James en Mary Lambourne, Lluís Oller, en niet te vergeten Joan Costa, ongelooflijk hartelijke en inspirerende mensen. James hebben we nog in zijn atelier bezocht, heel indrukwekkend en bescheiden. Super vond ik het er. Ook ontmoette ik Yke Prins, artist-in-residence bij Palmyra Sculpture Centre, een leuk en mooi mens met wie ik uren over, het zal u niet verbazen, kunst heb gepraat.

Ien van Wierst en ik spraken af dat Ode aan Gaudí naar Mallorca zou worden overgebracht en geplaatst. Het was nogal een spannende onderneming om de fontein, die al met al toch ruim 600 kilo weegt, vervoerd te krijgen, maar na een week kwam alles gelukkig heelhuids aan. Yvonne, Oscar, Victor en ik hebben er uiteindelijk vijf dagen over gedaan om de tweeduizend rozen en de twee hertenkoppen van mozaïek op de fontein te bevestigen, en het geheel vervolgens te plaatsen. Het staat er prachtig, zo kleurrijk, alsof het er hoort. Al was het hard werken, na alle Hollandse regen en kou hebben we toch nog volop kunnen genieten van het mooie weer. Wel vreemd om de locals over het weer, af en toe een spatje regen, te horen klagen.

Op zaterdag 15 juni wordt Ode aan Gaudí officieel aan het publiek gepresenteerd!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over bovenstaande blog? Neem gerust contact met mij op.