Selecteer een pagina

“Ontmoeting tussen orthodontist en kunstenaar.”

ALDUS MARION WASSENAAR

Orthodontie praktijk Wassenaar te Lintelo, Utrecht

“Ik zie het helemaal voor me”, zei Jackie tegen me toen ze voor het eerst de glaspuien in mijn praktijk zag.

Op dat moment was net de verbouwing en inrichting van mijn nieuwe orthodontiepraktijk klaar.

Een praktijk in een prachtig oud pand aan het Wilhelminapark in Utrecht met een moderne inrichting; juist deze combinatie van authentieke details met het moderne maakt het bijzonder.

In de praktijk zitten tussen de behandelstoelen hoge afscheidingen van helder glas. Over de gehele praktijk inrichting had ik duidelijke ideeën m.u.v. de bekleding van deze glaspuien. Het idee was eerst folies erop te plakken en deze later te vervangen door iets moois.

Het leuke van Jackie was dat ze op precies het juiste moment met haar uitspraak kwam. Zij is het ontwerp voor transfers op de glaspuien gaan maken. Haar uitgangspunt was een Japanse kersentuin. Heel mooi bedacht omdat het uitzicht van de praktijk op het park is.

Zodra ik de eerste voorbeelden van haar zag, mooi in verschillende perspectieven afgedrukt, was ik enthousiast. Ook de rest van het team vond haar idee mooi. Wel bleef het moeilijk voor te stellen hoe het er uiteindelijk in de ruimte uit zou komen te zien.

De eerste proefdruk werd geplakt op een glas pui in de wachtruimte. Helaas, dit viel tegen. Jackie heeft zich er vervolgens volledig op gestort , samen met het bedrijf dat de folies vervaardigt, om de folies perfect te krijgen. En met een geweldig resultaat!

De dag dat de definitieve folies zouden worden geplakt was een hele spannende! Toch allesbepalend voor de ruimte. ’s Morgens vroeg kwamen de mannen van de transfers. Toen ik binnenkwam waren de eerste 2 puien reeds beplakt, prachtig! Mooi transparant effect en verschillen in scherpte/diepte. Prachtige kleuren en, een bijzonder leuk detail; de bloesems zijn opgebouwd uit allemaal kleine kiesjes. Duidelijk een kunstenares aan het werk geweest.

Jackie was ook dolenthousiast, en terecht! Het resultaat is fantastisch. De sfeer bijzonder prettig.

Van de patiënten kwamen meteen veel reacties. De meeste vonden het erg mooi geworden. Ze benoemden ook vaak de prettige sfeer. Een enkeling vond het maar matig, zo vond een tienerjongen het ,,wel mooi, maar erg roze”.

Wij werken inmiddels een aantal weken tussen de Japanse bloesems. Heerlijk!

Jackie, hartelijk dank voor het prachtige, originele ontwerp en voor je enthousiaste inzet tijdens het hele proces.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over bovenstaande blog? Neem gerust contact met mij op.