Selecteer een pagina

lack Jack is mijn meest persoonlijke project tot nu toe. Voor mij is het leven een spannend en uitdagend spel. Behalve naar mijn naam is het een verwijzing naar het gokspel blackjack, ook wel bekend als 21en. Je bent altijd aan het aftasten, handelt meestal intuïtief. Speel ik mee of niet, kies ik voor verstandig, of waag ik het erop en ga ik voor de verleidingen van het spel. Niet eerder heb ik mijzelf zo blootgegeven en kwetsbaar neergezet, zowel uiterlijk als innerlijk. je vindt het allemaal terug in mijn 21 werken. Kijk, en laat je verrassen, of verleiden.

Jackie Sleper

PREVIEW
ZONDAG 16 DECEMBER – 16.00 UUR

Schalkwijkstraat 4 3512 KS Utrecht
0031 302322820 (atelier]
0031 622866486 (assistent Jackie Sleper)

Als tweede ontstond de spiegel ‘See, See, What You Can’t See’.

Een spiegel confronteert je dagelijks met jezelf, en met je ouder worden. Gedachten als ‘moet ik niet eens aan de botox of implantaten’ dringen zich aan je op. Als vrouw moet je immers mooi en strak zijn wil je in de wereld gezien worden. Nou, ik doe hier niet aan mee. Op de achterkant van de spiegel heb ik camees geplaatst. Zij vertegenwoordigen voor mij de eeuwige schoonheid. Samen met De Tafel van 18 heb ik een ontwerp gemaakt voor een koekje in de vorm van een camee.

Tijdens de opening heb ik iedereen gevraagd de ogen te sluiten en rechterhand uit te steken. Op elke hand kwam een koekje te liggen, daarna mochten de ogen open. Het was leuk om te zien hoe verrast de mensen waren, bovendien smaakte de camee verrukkelijk.

Het eerste werk voor Black Jack was een klok met de tekst ‘Ik wist niet waarom ik geboren was totdat ik jou zag’, gemaakt voor mijn grote liefde en muze JanJacob. Wat zeventien jaar geleden begon als een spel van verleiding is diep in me gaan zitten. Je kunt dus zeggen dat de kiem voor de klok en Black Jack is gelegd toen onze relatie begon.

Afgelopen weekend vond de driedaagse preview plaats van mijn nieuwste project Black Jack.

De naam kwam vorig jaar in mijn hoofd op, als verwijzing naar het feit dat ik vroeger nog wel eens zwarte Jack werd genoemd, en dan uitgesproken als Sjek (shag). Maar ook is het een verwijzing naar het gokspel blackjack, ook wel bekend als 21’en.

Van fotograaf Sjaak Ramakers kwam het idee om die foto met het sjekkie te maken. Studio Boot deed de vormgeving.

Als laatste ging ik de confrontatie met mijzelf aan in de vier portretten en de vier objecten. Ze vormen de spil van Black Jack. De objecten heb ik voorzien van grote opgeblazen borsten, een surrealistisch geheel en iets waar, met name door de heren, flink op werd gereageerd.

Al met al kijk ik dik tevreden op de preview terug. Het was hard werken, dat wel. Behalve het maken van het werk vergt ook de organisatie van het geheel –van uitnodigen en publiciteit tot het ontwerpen van een koekje en inrichten veel tijd. Gelukkig heb ik er goede hulp bij. Het inrichten hebben JanJacob en ik samen gedaan. Wij kunnen uitstekend samenwerken, als een goed geoliede machine.

Ik was erg blij met de waanzinnig mooie broek die Charlotte Lopuhaä voor me had gemaakt.

Ik heb de preview kunnen afsluiten met twee goed bezochte lezingen, en nu wordt het de hoogste tijd voor een kleine pauze.

Prettige Kerstdagen & een heel goed 2013.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over bovenstaande blog? Neem gerust contact met mij op.